Изложба с над 40 вида екзотични животни гостува в Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Голяма част от експозицията са влечуги и отровни змии от цял свят. Сред тях са и едни най-опасните като континентален тайпан и черна мамба. Животните могат да се видят до 10-и декември в бившата ритуална зала "Лотос" до сградата на музея.

Пловдив

Екзотичната изложба е най-голямата колекция на Балканския полуостров. Само тук може да се види кралската кобра, която е една от най-капризните змии за отглеждане.

Георги Русев – организатор на изложбата: "Понеже отказва хранене и затова много рядко може да се намери змия, която да се храни, да намериш, да вземеш. Нашите се хранят. Това е много добре."

През защитните стъкла на терариумите могат да се видят отблизо и зелена мамба, индийски крайд и анаконда. Георги Русев събира влечугите повече от 20 години. Голяма част от тях е отгледал в специално създадени условия, а други разменя с колеги от чужбина.

Георги Русев – организатор на изложбата: Трудното гледане е това, че са силно отровни. Има агресивни, трудно отровни змии и когато човек работи и има практика и познание, не е трудно."

На изложбата освен змии могат да се видят също различни видове гущери, хамелеони и игуани.