НОВИНИ

Изложба на картини от текстил

Изложба на картини, рисувани върху коприна и текстил, представя великотърновската художничка Ганка Славова. Част от творбите са изцяло тъкани на вертикален стан, като за изработването им авторката е използвала естествени текстилни материали, като вълна и коноп. Върху уникалните творби художничката е работила над 30 години.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
22:46, 15.06.2017
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Ганка Славова са занимава с изработката на картини от текстил повече от 30 години. В юбилейната ѝ изложба участват над 50 творби, в които авторката е използвала техники за преплитане на синтетични материали, вълна и коприна в едно платно. Като в част от картините ѝ могат да бъдат видени дори тъкани релефни изображения и колажи.

Ганка Славова - художник: Смесвам класическа тъкан с други разнообразни техники, използвам и колажа като възможност да се изрази текстилно като материал, нетъкан текстил, това е плъст в някои от платната фигурира Процесът е изключително трудоемък!

Изложбата представя и картини, рисувани върху коприна.

Ганка Славова - художник: Тя включва и моята друга страст към материите, коприната, като батик, рисувана коприна. Мисля, че успях да направя една симбиоза между художествената тъкан и коприната в едно пространство да си взаимодействат и кореспондират.

Изложба на Ганка Славова е подредена в изложбените зали на Велико Търново и може бъде разгледана до началото на месец юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът свиква среща за намаляване на административната тежест
Премиерът свиква среща за намаляване на административната тежест
Институциите ще си взаимодействат срещу отпадането на деца от училище
Институциите ще си взаимодействат срещу отпадането на деца от училище