НОВИНИ

Изложба на художника Кирил Петров

Да рисуваш в пълен мрак и да създаваш образи, невидими на дневна светлина. Художникът Кирил Петров показва скритите послания да своите творби в галерия "Нирвана". Картините могат да бъдат разгледани на неонова светлина, а паралелно с изложбата "Две светлини" Дарин Лазаров-Даро представя своите скулптури.

Айше Сали
от Айше Сали
21:04, 17.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Картини, изрисувани не само с цветове и вдъхновение, но и със загадъчност. А когато неонът освети мрака, се появяват тайни образи. Ябълките върху белия лист стават много повече, а от почти невидимите жълтеникави оттенъци изниква планина. Кирил Петров създава своите творби от 17 години, а неговите светлини ни напомнят Караваджо.

Кирил Петров, художник: С някаква предварителна подготовка с абстрактни петна и размити бои и интуитивно виждам образ, докато се избистри малко идеята вече започвам да обграждам тези персонажи и герои с неща, които ще им е приятно да се чувстват между тях.

Досега художникът е показвал част от картините, но за първи път събира на едно място всички произведения от "Две светлини". Посетителите могат да ги видят до 17 ноември. Специално за тях Кирил Петров е оставил една почти невидима. И в мрака, също като него, всеки може да остави по една загадка от светлина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“
„Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“
Задържана е група, заподозряна в планиране на нападения срещу френски политици
Задържана е група, заподозряна в планиране на нападения срещу френски политици