След 13 години художничката Селма Тодорова отново гостува в Благоевград с новата си изложба „Алегория и спонтанност”. В експозицията тя показва 41 картини, които са изложени в художествената галерия в областния град.

Благоевград

Селма Тодора разказа, че за нея най-интересното в създаването на една изложба не е само рисуването на картини, а и избирането на име на експозицията. Добяви, че е важно да провокира почитателите си с име, което съдържа едновременно отрицание и положителни елементи. Така често се случва да създава и картините си, като първо избира име и се вдъхновява от него.Светът, който я заобикаля също се отразява върху творчеството и.

Селма Тодорова – художник: „Природата много ме вдъхновява и хората много ме вдъхновяват и обикновено по отделно ме вдъхновяват. Човекът той самият си е цяла вселена и достатъчно ми е интересен дори сам по себе си като портрет, но композицията също е едно голямо предизвикателство” .

Селма Тодорова гостува в художествената галерия в Благоевград по специална покана на директора Иван Милушев. Според него младото поколение вече все повече се интересува и посещава такива културни събития.

Иван Милушев – директор на Художествената галерия в Благоевград: „Последните години, когато се подобриха условията в галерията, се увеличи така значително потокът от посетители. Благоевградската публика трябва да знае какво правят и как работят благоевградските художници и на какъв стадии, ниво и т.н са като развитие."
Творбите на художничката са живопис, графичен дизайн, оформление на корици, илюстрация на книги, работа в областта на писания шрифт, участия в телевизионни предавания за изкуство и дизайн. Тя е носител и на множество отличия и златни медали за дизайн на облекла.