От Франкенщайн до Мона Лиза! В предградие на Лос Анджелис е подредена изложба, но не от картини, а от издълбани тикви. Тиквеният фенер е един от символите на утрешния празник Вси Светии, известен още като Хелоуин.

Повече от километър магична пътека, която води към приказна гора. Всъщност това е изложбата от издълбани тикви. Те са разположение по една алеите на местна ботаническа градина и предизвикват истински фурор, особено у най-малките посетители.

Джулиет Спикинг: Мисля, че са чудени и много красиви. Най-много ми хареса тази с котешкото лице, което се усмихва - тя ми е любима.
Ели Хюс: Най-много ми хареса Франкенщайн.

Броят на тиквите е над 1000, като някои от експонатите са значителни по размери и тежат по над 45 кг. А по тях греят най-различни сюжети - приказни и анимационни герои, популярни картини и пожелания. Специално място е отделено на 75 тикви, върху които са гравирани образите на известни личности, починали през 2019 година, сред които Люк Пери и Стан Лий.

Джоджо Маркезе: Много ми хареса частта, посветени на починалите известни хора. Автентични са. Изглеждат истински.

Освен талант, за издълбаването на тиквите е нужно много търпение.

Дженифър Ерико, мениджър на ботаническа градина: Имаме от всичко - от чудовища до анимационни герои. Имаме известни личности и Сърдитата котка. За всекиго по нещо. Но нищо прекалено страховито.

От ботаническата градина обаче са убедени, че усилията си струват заради радостта и възторга, които греят в очите на всички посетители.