НОВИНИ

Изложба „Никога не мислим за бъдещето. То идва достатъчно бързо“

„Никога не мислим за бъдещето. То идва достатъчно бързо.“ Афоризмът на Алберт Айнщайн е превърнат в мото на изложба на осем млади творци, която днес беше открита в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. Проектът на група „Ансър 51“ или „Отговор 51“ обединява млади художници, а платната им вдъхновяват поети.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Николов / Н. Чавдаров
18:10, 05.05.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Отправната точка на осемте млади художници са образите в бъдещето, без обаче те да са повод и провокация, а само път за осъществяването на една предварително заложена утопия.

Константин Костов, куратор на изложбата
"Името на изложбата е един вид закачка, в която всъщност кодираме, дали младият автор мисли достатъчно бързо за бъдещето и ние сме представили в 15 картини, които отговарят и в същото време създават нови въпроси."

Платната на художниците от проект „Отговор 51“ вдъхновяват поети да напишат стихотворения. В този смисъл на преден план излиза въпросът за бъдещето на изкуството.

Пламена Димитрова – Рачева, директор на Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ във Варна
"Какво ще бъде то? Как ще се развие? Ние тук виждаме 15 творби, които са създадени в класическата техника на живописта, но въпросите, които съдържат тези творби, концепциите им, те дават и ключ към нови идеи за бъдещето на изкуството и на самите творци."

Изложбата ще остане в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна до 23 май. Тя е част и от програмата за "Нощта на музеите и галериите" на 20 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Еманюел Макрон и Марин льо Пен стигнаха до задочен сблъсък
От нашите пратеници: Еманюел Макрон и Марин льо Пен стигнаха до задочен сблъсък
Нова изложба на Любен Зидаров
Нова изложба на Любен Зидаров