Атрактивна изложба в Музея на МВР показва полицейското оборудване от създаването на вътрешното министерство до наши дни. Поводът за експозицията е 140-годишнината на МВР и 25 години от учредяването на българската секция на Международната полицейска асоциация.

За първи път в историята на МВР, министерството разказва хронологично най-важните моменти от създаването си до днес. Те са илюстрирани с ценни експонати от фондовете на МВР.

Благой Тодоров - директор на дирекция "Информация и архив" в МВР: Със съответните исторически препратки, с униформи, с наградна система, има интересни оръжия.

Историята на МВР е написана с много пот и кръв, каза министърът на вътрешните работи и подчерта ключовата роля на министерството за защитата на хората и националната сигурност.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Първото нещо, което е направено след Освобождението, това е да се създаде Министерството на вътрешните работи, тъй като това е основният гарант, с армията и с ред други ведомства, за функционирането на една държава.

По време на откриването на изложбата бяха валидирани пощенска марка и картичка, посветени на годишнината на МВР. А обичаният певец Орлин Горанов представи нова песен, посветена на полицията.