НОВИНИ

Изложба „Полета, фабрики, работници”

Как земеделието и икономиката промениха живота ни и какви са заплахите пред нас. На тези въпроси дава отговор професорът от Кралския колеж в Лондон Джон Хауърд. В Русе той представи изложбата „Полета, фабрики, работници”. Фотосите му показват съвременната аграрна индустрия и екологичните заплахи.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
19:12, 11.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Дребните ферми умират, казва авторът на изложбата. Причината е в желанието за по-голямо производство и механизирането на селскостопанската работа, обобщава Джон Хауърд. Според него пръскането на земеделските площи значително променя екосредата и ако гледката на зелените полетата предизвиква положителни емоции, то зад тази картина се крият синтетични торове, които застрашават добитъка и дивите животни. Фотосите са снимани в района на Русе, Букурещ и Констанца преди 3 седмици. Джон Хауърд казва, че двете страни са еднакви в развитието на селското стопанство.

Джон Хауърд: „И двете страни като най-новите членове на Европейския съюз се подчиняват на европейските политики, които рефлектират върху агробизнеса. Така че и двете страни са много активни в земеделското производство.”

По време на снимките Джон Хауърд е снимал и лицата на работниците в земеделието. Казва, че са приятелски настроени, работят много, но заради мащабното развитие на сектора и механизацията много от тях са изгубили работата си, и се надяват да намерят нова в големите градове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Йончев: Ветото трябва да бъде одобрено
Румен Йончев: Ветото трябва да бъде одобрено
Омбудсманът: Великден за всеки показа, че българите имат добри сърца
Омбудсманът: "Великден за всеки" показа, че българите имат добри сърца