НОВИНИ

Изложба, посветена на София, беше открита в посолството на Кипър

„София като фрагменти и картини“ - така е озагравена изложбата, която снощи беше открита в посолството на Кипър в столицата. Тя е вдъхновена от всичко, около което минаваме ежедневно, но на което не обръщаме достатъчно внимание.

bnt avatar logo
от БНТ
06:52, 14.12.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Посланикът на Кипър Ставрос Августидис и фотографът Венцислав Петров я представиха пред десетки ценители. Приходите от изложбата отиват в подкрепа на над 700 изоставени деца в риск.

Н. Пр. Ставрос Августидис, посланик на Кипър в България: Изложбата се фокусира върху забелязаните и незабелязаните аспекти от обществения живот. Хора, изоставени сгради, пейзажи, архитектура, улици, покриви, обекти и много други.Изложбата се фокусира върху забелязаните и незабелязаните аспекти от обществения живот. Хора, изоставени сгради, пейзажи, архитектура, улици, покриви, обекти и много други.
Иванка Шалапатова, Изпълнителен директор на фондация „За нашите деца”: Тази вечер средставата, които ще се реализират от продажбата на фотосите, както и от картините нарисувани от Негово Превъзходителство ще бъдат инвестирани в програмата „Фондация за нашите деца“. Това са деца, които още от раждането си имат затруднения в своето развитие и много често на тези затруднения ние в България гледаме като на дефицит и като че ли не даваме пълна възможност на децата, които имат увреждания или забавяния в развитието наистина да получат стимул.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кинофестивал на тема миграция се провежда за пръв път в България
Кинофестивал на тема миграция се провежда за пръв път в България
Руският президент Владимир Путин ще даде годишната си пресконференция
Руският президент Владимир Путин ще даде годишната си пресконференция