НОВИНИ

Изложба с фотографии от снимките на екранизацията на „Възвишение“

Изложба с фотографии на Симон Варсано, проследяващи снимачния процес на филма „Възвишение“ можете да видите в градинката пред Народния театър. Всяка от снимките е придружена от текст, който описва къде точно е снимана съответната сцена. В реализацията на филма участват над 300 души. Той е дело на режисьора Виктор Божинов по едноименния роман на Милен Русков.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
21:07, 02.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

11 месеца в над 50 красиви кътчета из България, някои от които във високи и труднодостъпни места можете да видите в изложбата на Симон Варсано. Кадрите от снимачния процес на филма „Възвишение“ може да са затруднили екипа, но това не ги отказва.

Симон Варсано, фотограф на филма „Възвишение“: Няма никакво значение дали е трудно, или е лесно. Важното за мен е само да са хубави снимките, а те не можеха да не са хубави с такъв екип.

Възвишение разказва историята на Арабаконашкия обир от 1872 г. през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници Гичо и Асенчо. В ролята на Гичо е младият актьор Александър Алексиев. Идеята на изложбата, според него е хората да се потопят за малко в атмосферата на снимачната площадка.

Александър Алексиев, актьор във „Възвишение“: Има много приятна снимка с цялата чета в двора на Гложенския манастир - по време на репетиция тръгваме да репетираме една сцена и заваля дъжд, обаче ние не можем да сме с мокри костюми, трябва да ги държим сухи. Може да се види снимка с цялата чета с едни черни чадъри в униформи облечени.

Филмът е подкрепен от Столичната община, защото според тях има и образователна мисия. Премиерата на „Възвишение“ е на 10-и ноември, а до тогава най-нетърпеливите могат да разгледат фотографиите пред Народния театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха паметник на Цар Борис Трети в Попово
Откриха паметник на Цар Борис Трети в Попово
Рекордни цени на маслото заради недостига на сурово мляко в ЕС
Рекордни цени на маслото заради недостига на сурово мляко в ЕС