Изложба, посветена на творчеството на един от големите български актьори, Григор Вачков, беше открита пред Народния театър "Иван Вазов".

София

Григор Вачков играе в над 40 филма и много театрални постановки, често и под режисурата на големия Методи Андонов. Най-известните роли на Вачков са на Митко Бомбата от телевизионния сериал "На всеки километър" и Банко от "Мъжки времена". Изложбата, "Аз искам да играя нечовешки роли", е посветена на 85-годишнината от рождението на актьора и ще продължи до началото на април.

Христо Мутафчиев, актьор: Това е част от политиката на Съюза на артистите да запазва и да опазва паметта, театралната и филмовата памет на България чрез нашите големи творци. И най-важното е, че младите поколения творци, които идват след нас, които сега влизат в Националната академия и в другите театрални училища, да знаят кои са наистина големите, така наречени, Дорийските колони на българския театър и българското кино.
Марта Вачкова, актриса: Човекът, който е искал да изиграе нечовешки роли, а всъщност е изиграл най-човечните, най-топлите, най-сърдечните хора.
Христо Мутафчиев: Като най-добрия злодей в "Мъжки времена"...