НОВИНИ

Изложение на работодатели "Стажове"

Изложение "Стажове" на работодателски фирми започна днес в Техническия университет в София. В изложението участват над 80 фирми, които на място осъществяват контакт със студентите и ги канят на стаж или направо ги взимат на работа. В момента има голямо търсене на инженери на пазара на труда.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:44, 04.04.2017
Чете се за: 00:54 мин.
Още

На откриването на изложението днес присъства и просветният министър проф.Николай Денков, според когото е необходимо засилване на обучението по математика в средното училище, за да може повече дванайсетокласници да влизат в технически специалности. Министърът каза още, че са увеличени бройките и средствата за Техническите университети за следващата учебна година, тъй като има голямо търсене на пазара на инженери. Според ректора на Техническия университет проф. Георги Михов - инициативата " Стажове " е много полезна за Университета, тъй като е първият контакт на студентите с бизнеса. Търсят се студенти от всички курсове -от първи до пети, каза още ректорът, като стажовете са между 1 и 2 месеца. Заплащането е средно 500 лева, но може да достигне и над 1000. Много от стажантите остават на работа в фирмите.

проф. Георги Михов, ректор на Технически университет- София: БНТ- Какви специалисти най-много се търсят ? Търсят се информатици, компютърни специалисти, телекомуникационни специалисти, електроинженери и разбира се от областта на електрониката, автоматиката, машинни инженери се търсят.

Цветозар Раински, студент 3 курс, Електротехника: БНТ- Защо ви е този стаж- за средства или за практика ? За да може това, което го учим да го видим на практика и да може след това да го разбираме по -добре.

Бранимир Чакъров, представител на IT- фирма: Ние не предлагаме стажове, предлагаме направо работа . БНТ- Каква работа? Предлагаме работа за инженери, предлагаме "сървиз деск", което е първия контакт с клиентите, имаме над 30 отворени позиции в момента. БНТ- А има ли в момента студенти, които работят за вас? Да, имаме студентски програми, които ги взимаме направо от Университета и могат да се развиват при нас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Румъния въвежда систематичен контрол на границите
Румъния въвежда систематичен контрол на границите
Метростанцията „Сенная площадь“ в Петербург е затворена заради сигнал за бомба
Метростанцията „Сенная площадь“ в Петербург е затворена заради сигнал за бомба