НОВИНИ

Изложение за студентските бригади в САЩ ще се проведе в София

Изложението за студентски бригади в САЩ по програмата Work and travel ще се състои утре от 11.00 до 16.00 часа в залата на парк-хотел "Витоша" в Студентския град в София. Това съобщиха организаторите на форума от проекта "Световно образование".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:21, 20.11.2017
Чете се за: 00:53 мин.
Още
изложение студентските бригади сащ проведе софия

На изложението кандидатите ще се запознаят с условията за работа и с първите актуални оферти, преди да бъдат открити официалните интервюта с работодателите зад граница. Ще бъде предоставена информация за най-добрите работните позиции за лятото на 2018 г. на територията на 14 от най-предпочитаните американски щати за работа. Българските студенти ще се срещнат със свои колеги, работили в Америка през миналото лято, които ще ги информират за подробности при избора, с интервюта и с пътуването.

Ще бъде представена и актуална информация за цената на програмата, как може да се финансира и какво може да се работи - според нивото на английския език на кандидатите.

Изложението се организира в рамките на международния проект "Световно образование" месец, след като администрацията на президента Доналд Тръмп се отказа от намерението си да отмени студентските бригади по програмата за междукултурен обмен Work and travel, посочват организаторите.

По данни на "Световно образование", всяка година по програмата за САЩ пътуват между 5500 и 6000 български студенти на възраст между 18 и 28 години. Те могат да избират между работа в хотели, курорти, ресторанти, магазини, увеселителни паркове, басейни, национални паркове и различни туристически обекти. Заплащането на труда им е между 7.25 и 15 долара на час в зависимост от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа.

Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4000 и 6500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара. Това превърна програмата в предпочитан начин за изкарване на средства за плащане на обучението в България и за покриване на разходите за студентския живот, коментират образователните консултант.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори лифт в Банско ще облекчи туристите, смята Валери Симеонов
Втори лифт в Банско ще облекчи туристите, смята Валери Симеонов
Борисов и Вучич обсъдиха в телефонен разговор инфраструктурни проекти
Борисов и Вучич обсъдиха в телефонен разговор инфраструктурни проекти