НОВИНИ

​Изложиха тленните останки на Джон Маккейн за поклонение в Капитолия

Проливен дъжд се изля над Вашингтон по време на поклонението пред тленните останки на покойния сенатор от Аризона Джон Маккейн, които бяха положени в Ротондата на Капитолия – чест оказана само на 31 изтъкнати американци в историята на страната, съобщава АФП. Церемонията се излъчва пряко по всички американски телевизии, а флагът над Конгреса е спуснат наполовина.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:04, 01.09.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
​изложиха тленните останки джон маккейн поклонение капитолия

Републиканецът Джордж Буш и демократът Барак Обама се очаква да произнесат речи в памет на своя дългогодишен приятел и бивш опонент за президентското кресло в Белия дом. Президентът Доналд Тръмп обаче няма да присъства на възпоменателната церемония.

Обама и Буш бяха изрично посочени като оратори в завещанието на покойния Маккейн, който по време на дългогодишната си политическа кариера показа на американците, че независимо от различните си убеждения, нацията може да бъде обединена за общото благо.

;

Членове на Конгреса почетоха паметта на покойния си колега на трогателна церемония, на която говори вицепрезидентът Майк Пенс. Своето последно сбогом с Маккейн си взеха съпругата му Синди, седемте му деца и неговата 106-годишна майка Робърта.

;

Сенаторът републиканец Джон Маккейн, който почина на 81-годишна възраст след тежка битка с рака, ще бъде погребан с държавни почести на 2 септември на територията на Военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд, която той завършва през 1958 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Тръмп ще посети Франция и Ирландия през ноември, потвърди Белия дом
​Тръмп ще посети Франция и Ирландия през ноември, потвърди Белия дом
​Експлозия в рафинерия край южногерманския град Инголщат, 8 души са ранени
​Експлозия в рафинерия край южногерманския град Инголщат, 8 души са ранени