Излезе първото класиране за гимназиите след седми клас. В столицата за четвърта поредна година с най-висок минимален бал влизат учениците в Софийската математическа гимназия - той е 456 точки.

Следва 91-ва немска гимназия с бал - 440 точки. След това се подреждат 73-то училище, 164-та испанска гимназия, Първа и Втора английска гимназия и 9-та френска гимназия. На осмо място тази година е 22-ро училище.

Балът за най-желаните гимназии тази година падна. Прави впечатление и че от класацията на най-добрите изпадна Технологичното училище "Електронни системи ", което миналата година беше на пето място. Родители и ученици са предпочитали езикови, а не професионални паралелки.

Най-високи резултати по математика от началото на матурите

Най-високи резултати по математика от началото на матурите

Най-високи резултати по математика от началото на провеждането на матурите, отчетоха днес от просветното министерство. Средният успех и от двете матур...

Що се отнася до най- желаната паралелка или тази, която най-често фигурира в заявленията, то това е паралелката с английски и испански в 22-ро училище.

Вече са закрити 31 паралелки в столицата, които не са събрали достатъчно ученици. Има и около 730 свободни места, за които могат да кандидатстват 640 некласирани по различни причини ученици.