НОВИНИ

Измамници откраднаха 20 хиляди лева от възрастно семейство в село Голям Чардак

Нова измама - измамниците се представили за частен детектив и заловен от него крадец. А семейство пенсионери от пловдивското село Голям Чардак се хванали и останали без 20 хиляди лева спестявания.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
17:31, 12.10.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Йордан Попов останал изненадан, когато в събота на обед двама непознати мъже се появили на входната му врата. Единият казал, че е следовател, а другият представил като заловен крадец, който преди година взел пари от стопаните за да оправи улуците на къщата. Докато уточнявали детайли от събитията вкъщи се прибрала и съпругата на Йордан. Тогава детективът - измамник поискал от възрастните хора да му дадат 50 лева от спестените си пари, за да сравни номера и с тази, която открил при обиск в крадеца.

Йордан Попов:
И аз му подадох дето имах пари там - 4000 лева - знам, че бяха точно и като погледна вика - ей знаеш ли че те съвпадат със същите пари дето си ми ги дал.

За да заблуди напълно жертвите си измамникът започнал да пише жалба от тяхно име. Накарал жената да провери и другите пари и ценности в къщата. След това я извел в двора, а на мъжа казал да остане в къщата.

Мария Попова:
Няма да ставаш дядо от тука вика - ще лежиш и ще се престориш на болен, и той не смее да стане , щото се писал таен агент.

Едва след като двамата мъже си тръгнали хората установили, че им липсват повече от 20 хиляди лева и злато. По случая е образувано досъдебно производство.

Атанас Илиев - Районна прокуратура - Пловдив:
Активно се е заело разследването с установяването на авторството на лицата, както и къде е по настоящем инкриминираната сума. В случая особеното е, че измамата им е послужила да влязат в жилището, но самото деяние е кражба.

Йордан и Мария не вярват, че ще си върнат откраднатите пари, но искат съд и възмездие за измамниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха 80-ия сезон на ледената пързалка в Ню Йорк
Откриха 80-ия сезон на ледената пързалка в Ню Йорк
Oткриха нова планета-джудже в Слънчевата система
Oткриха нова планета-джудже в Слънчевата система