НОВИНИ

Изменя се решението на МС относно участието в мисията на НАТО в Афганистан

Правителството прие изменение на РМС 707 от 17 октомври 2014 г. за прекратяване участието на формирования и военнослужещи от въоръжените сили на България в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан и за разрешаване участието на до 110 военнослужещи с личното им въоръжение и екипировка и военна техника от въоръжените сили на България в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан "Решителна подкрепа". Това съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:55, 26.07.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
изменя решението относно участието мисията нато афганистан

Усложнената военно-политическа обстановка в Афганистан наложи военните органи на НАТО да преразгледат състава на силите, участващи в мисията, и да отправят призив към държавите-участнички за увеличаване на приноса им. Към момента в района на мисията, където българските военнослужещи изпълняват задълженията си, се извършва реконструкция и разширяване на съоръженията, в резултат на което постовете за охрана ще бъдат значително увеличени. Това води до необходимостта броят на участващия в мисията личен състав да нарасне с 50 души, съответно съставът на контингента ни да достигне до 160 военнослужещи, което налага изменение на сега действащото Решение 707, разрешаващо участието на до 110 военнослужещи.

Приносът на България към мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан "Решителна подкрепа" е израз на външната политика на страната ни и форма на изпълнение на съюзните ни ангажименти към Алианса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безработицата в Благоевградска област през месец юни намалява
Безработицата в Благоевградска област през месец юни намалява
Тръмп: Транссексуалните няма да имат право да служат в армията на САЩ
Тръмп: Транссексуалните няма да имат право да служат в армията на САЩ