НОВИНИ

Изнасилиха млада жена във Виена, заподозрени са кандидати за убежище

Ден преди президентските избори в Австрия стана ясно, че млада жена е била изнасилена в обществена тоалетна във Виена. Заподозрените са трима кандидати за убежище от Афганистан.

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 23.04.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Около 23 часа 21-годишната студентка се прибирала вкъщи и на гара Пратер-щерн се отбила в тоалетната. Там била изнасилена, дори удряли главата й в тоалетната чиния. Открил я приятелят й, който чакал отвън и се разтревожил, че тя се бави.

Роман Хаслингер, говорител на полицията: Единият я държал, другите двама един след друг я изнасилили и веднага избягали. Имало е полиция, както и охранителен персонал на железницата, ние работим заедно. Но всичко се е случило в дамската тоалетна.

Малко след инцидента полицията успява да залови тримата - те са на възраст между 16 и 19 години, от Афганистан. Отначало казвали, че са пили и не помнят нищо, днес единият отчасти признал. Младата жена е в болница.

Случаят става преди утрешния президентски вот, в който мигрантският въпрос е централна тема. Австрийците са разочаровани от управляващата коалиция, която затвори границата едва след като в страната влязоха хиляди мигранти.

Претендентите за президентския пост са шестима, но за първи път в следвоенната история на страната в челната тройка няма представител на двете основни партии. С шансове за втория тур са двама независими и Норберт Хофер от крайнодясната Партия на свободата.

Норберт Хофер, кандидат за президент от Партията на свободата: Ако продължаваме с досегашната политика, през 2050-та 50 процента от хората под 12 години ще са мюсюлмани. Не във Виена, в Австрия.

Заради мигрантската криза неговата партия сега има 30 процента подкрепа, срещу малко над 20 на сто за коалиционните партии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампанията Великден за всеки събра 380 000 лева
Кампанията "Великден за всеки" събра 380 000 лева
Отмениха условните присъди на обвинените в убийството на художника Цветомир
Отмениха условните присъди на обвинените в убийството на художника Цветомир