НОВИНИ

Изнудваният от кмета на „Северен“ бизнесмен: Това, което излиза, е самата истина

Строителният предприемач Здравко Ангелов, който подаде сигнал, че кметът на пловдивския район „Северен“ му е поискал подкуп от 60 000 лв., ще оповести цялата истината по случая, но едва след като разследването приключи. Пред БНТ Ангелов заяви, че има какво да каже, но не иска да пречи на следствието. В края на миналата седмица кметът на района Ральо Ралев бе арестуван по подозрение, че е поискал подкуп за издаване на разрешение за строителствота на нова кооперация.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
18:05, 03.06.2019
5393
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Не открихме Здравко Ангелов на посочения на фирмите му адрес и на мястото на единствената засега построена от него сграда. По телефона той беше лаконичен - ще разкаже всичко, но след края на следствието.

Здравко Ангелов, строителен предприемач: Цялата истина, всичко ще разкажа, но нека не пречим на прокуратурата и органите на реда да си свършат работата. Искам наистина да дам изявление, понеже нещата в района наистина бяха станали брутални и това, което излиза, си е самата истина.
;

Днес от Камарата на строителите в Пловдив съобщиха, че Ралев и администрацията му с месеци са бавели и строителните разрешения за изпълненията на програмата за саниране.

Пламен Иванов, председател на Камарата на строителите в Пловдив: След много опити да бъдат издадени от „Северен" се издадоха от голяма община. Това затрудни максимално изпълнението на санирането на тези блокове. Ами не намерих логична причина, освен това, че създавайки човек трудности, очаква да му почукат на вратата - примерно за преодоляването на тези трудности.
;

Досега в Строителната камарата няма постъпили сигнали за корупция в града.

Пламен Иванов, председател на Камарата на строителите в Пловдив: Това е много интимно преживяване и никой не се хвали от добрите строители, че е участвал в подобна схема. За мен е извратено да плащаш, за да работиш.

Подалият сигнала срещу кмета предприемач Здравко Ангелов не е член на Камарата на строителите и фирмите му не са вписани в техните регистри. Ангелов бил почти непознат за бранша. Междувременно в район „Северен" започна подписка в защита на задържания Ральо Ралев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобрява се състоянието на 6-годишното момиченце, което пострада от граната
Подобрява се състоянието на 6-годишното момиченце, което пострада от граната
​Мария Габриел остава еврокомисар, Лиляна Павлова ще бъде евродепутат
​Мария Габриел остава еврокомисар, Лиляна Павлова ще бъде евродепутат