НОВИНИ

Изобретателят на селфи стика работи по нова джаджа

Колко често сте успявали да се снимате с вашия стик за селфи от първия опит? Тези, които са се изморили от грешки в софтуера и от самия стик, който влиза в кадър, сега могат да си отдъхнат. Проблеми с патента са подтикнали изобретателя на селфи стика да измисли нова джаджа.

bnt avatar logo
от Калина Текелиева
22:16, 20.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още
изобретателят селфи стика работи нова джаджа

Канадецът Уейн Фром не е първият, на когото му хрумва да изобрети статив самоснимачка. Не е и първият, който притежава патент за такъв монопод, но изглежда, изобретението му се появява в точното време. Бумът на смартфоните се нуждае от точно такова приспособление, за да запечатваме любими моменти. През 2011 г. стикът за селфи става хит по целия свят.

Бързо обаче се раждат и по-евтини копия, които се продават навсякъде. Фром споделя, че ако не си голяма корпорация, борбата срещу копията изисква огромни ресурси.

Елиас Борхес, патентен адвокат: "Патентът сам по себе си не те защитава. Той ти дава право да съдиш някого за неправомерно използване на твоя патент, но ти решаваш дали да го направиш".

Незаконните копия на селфи стика неизбежно подбиват цената, но вместо да се бори срещу тях в съда, Уейн Фром изобретява друго евтино приспособление. С него ще можем да поставяме телефона си на стената и да снимаме с дистанционно.

Той вярва, че новото изобретение може дори да ни служи по-добре от познатия ни селфи стик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран е повикал турския посланик заради коментари на Ердоган
Иран е повикал турския посланик заради коментари на Ердоган
Обраха обменно бюро в Пазарджик
Обраха обменно бюро в Пазарджик