НОВИНИ

Изоставени постройки изгоряха при пожар в Бургас

Изоставени постройки изгоряха при пожар в Бургас. Огънят е избухнал късно снощи и се е разразил в непосредствена близост до бензиностанция и до Онкологичния център в Бургас. Екипи на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” са загасили пожара и са обезопасили района. Няма пострадали хора. От Областната администрация в Бургас проверяват кой е собственик на постройките.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
18:25, 09.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Бараките са били ползвани до преди 5 години от Дирекция "Минерални бани". В изоставените помещения от няколко години нощували клошари, казват хора от съседните блокове. За щастие огнената стихия не е взела жертви, но пламъците и високата температура от пожара са стопили една от уличните лампи и част от пластмасовата дограма на Онкодиспансера, който е на метри от изгорялата барака. Пристигналите на място четири пожарни и 15 огнеборци са взели веднага мерки, за да се обезопаси района около бензиностанцията, която се намира на метри от изгорелия имот. Днес сутринта беше извършен повторен оглед на терена, а полицията работи по две версии за умишлен палеж или за пожар, причинен от запален огън.

Цветелина Рандева-говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас
"Най-вероятно се касае за запалване на огън от страна на бездомници и скитащи, които са се приютили в необитаемите от 5 години помещения."

Изгорелите постройки се намират в центъра на Бургас, а мястото е много апетитно за застрояване и може би някой е искал да си разчисти терена, казват съседи. Теренът е част от старата бургаска болница и е привлекателен за строителните предприемачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник в Барселона: Каталуния и Испания остават твърди в позициите си
От нашия пратеник в Барселона: Каталуния и Испания остават твърди в позициите си
Над 600 000 зрители са гледали футболния мач България - Франция по БНТ1 и БНТ HD
Над 600 000 зрители са гледали футболния мач България - Франция по БНТ1 и БНТ HD