НОВИНИ

Изписаха пострадалите при пътния инцидент край Триград

Продължава общодържавното издирване на 16-годишния Кристиян Младенов, който преди три дни блъсна туристи на пътя край Триград. Пострадалите бяха изписани от Смолянската болница в добро състояние.

изписаха пострадалите пътния инцидент триград
bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 11.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Пострадалите при катастрофата край родопското село Триград днес бяха изписани от Смолянската болница. Дежурният лекар в Хирургично отделение д-р Тодор Трамов съобщи, че състоянието им е добро.

Четиримата туристи, сред които и 6-годишно дете, днес си тръгнаха от Смолян. Една от пострадалите жени ще продължи лечението си в домашни условия.

д-р Тодор Трамов - дежурен лекар в Хирургично отделение: Пациентката с фрактурата на таза ще продължи лечение поне още един или два месеца с постелен режим на легло. Другите болни нямат някакви усложнения, което да налага рехоспитализация по другите отделения. Добре са пациентите, по живо, по здраво си ги изписахме.

Междувременно полицията продължава да търси причинителят на катастрофата. Момчето е обявено за общодържавно издирване и се търси от органите на реда на територията на цялата страна. 16-годишният Крис е от София, а в Триград бил на гости на баба си. Полицейското издирване на младежа е съсредоточено основно в района на селото.

Цветелина Черкезова - говорител на ОДМВР-Смолян: На територията на село Триград, община Девин се включват освен полицейски служители, горски служители, местното население в акцията по издирването му.

- Укрива ли се той от правосъдието?

След като е възникнал пътният инцидент и е блъснал пешеходците, той е избягал и в момента е в неизвестност. Всички обстоятелства около възникването на инцидента са в процес на изясняване.

Местните хора вече се притесняват, че докато се крие в гората, самият Кристиян може да пострада.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Образование срещу радикализацията на младите хора
Образование срещу радикализацията на младите хора
Жители на район Средец събират подписка срещу разширяването на зелената зона
Жители на район "Средец" събират подписка срещу разширяването на зелената зона