НОВИНИ

Последни приготовления за 50-та мисия до Международната космическа станция

Текат последните приготовления за юбилейната - 50-та мисия до Международната космическа станция. Екипажът успешно премина изпита. До станцията ще пътуват американката Пеги Уитсън, руснакът Олог Новицки и французинът Тома Песке.

последни приготовления мисия международната космическа станция
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 26.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

За Песке този полет е първият, за Новицки - вторият, а за Уитсън е третото й отправяне в околоземна орбита.Ракетата Союз ще бъде изстреляна на 15 ноември. А юбилейната мисия ще продължи 6 месеца.

Борд инженерът на пилотирания кораб "Союз МС-3" Тома Песке възнамерява да свири на саксофон на борда на Международната космическа станция /МКС/.

"Пожелах си да свиря на този инструмент в орбита. Поискал съм разрешение от Европейската космическа агенция, но още не е ясно дали това ще се състои!", каза Песке пред журналисти.

Техни дубльори са космонавтът Фьодор Юрчихин, астронавтът от НАСА Джак Фишър и астронавтът от Европейската космическа агенция Паоло Несполи.

Стартът на космическия кораб "Союз МС-03", който ще достави екипажа на юбилейната експедиция МКС-50/51, е предвиден за 16 ноември. Той ще премине по 48-часовата схема

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 цивилни са избити  от афганистански талибани в централната провинция Гор
30 цивилни са избити от афганистански талибани в централната провинция Гор
Марта Вачкова спечели наградата за най-добра актриса на кинофестивал в Москва
Марта Вачкова спечели наградата за най-добра актриса на кинофестивал в Москва