НОВИНИ

Изпратиха 37-ия контингент на мисия в Афганистан

С тържествен ритуал в Благоевград беше изпратен 37-ия контингент на Българската армия за участие в мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа". Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обеща повече пари за сухопътните войски и авиацията и подобряване на материалната база. Той обяви, че ще има нов подход при определяне на доставчиците на храна за армията.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
19:46, 29.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Министър Каракачанов заяви, че сегашното правителство два пъти вдига заплатите на военнослужещите, а това по думите му не се е случвало отдавна. Подчерта, че се очаква Министерският съвет да отпусне финансови средства не само за авиационните сили , но за сухопътните войски.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: "За пръв път тази година ще има една сума, която ние сме предвидили общо за армията, включително 23 млн. Тази година, освен за парите, които вчера бяха гласувани за 125 и Миг 29., следващото заседание ще видите пари, 13 млн. За сухопътни войски за Т72.
;

Каракачанов обяви, че изхранването на войската за него е приоритет и е предложил храната за армията да се доставя от производители, а не от търговци както досега.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: И е направено, така че една фирма да печели. Сумата е 29 милиона. Според това коя фирма успее да се нагоди. Защо трябва да е така, не може ли поръчките да се разбият на три на 4 лота и съответните региони да се снабдяват от местни производители, с прясно произведена продукция.

Социалните придобивки в армията ще се увеличават, обеща още Каракачанов. По време на церемонията по изпращане на български военни в мисия на НАТО в Афганистан военният министър награди трима военнослужещи, спасили възрастен мъж от пожар на 11 септември в кюстендилското село Пиперков чифлик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха с подкуп директора на Държавно горско стопанство-Силистра
Задържаха с подкуп директора на Държавно горско стопанство-Силистра
​Нормална е обстановката в Добричко
​Нормална е обстановката в Добричко