НОВИНИ

Нетаняху: Решението на Тръмп за Ерусалим не е заплаха за мира

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изрази днес очакването повечето европейски държави да последват примера на САЩ и да преместят посолствата си от Тел Авив в Ерусалим. Нетаняху направи това изказване при пристигането си в Брюксел за среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини и европейските външни министри.

bnt avatar logo
от БТА
10:50, 11.12.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
нетаняху решението тръмп ерусалим заплаха мира

По неговите думи Ерусалим е историческата столица на Израел и решението на президента Доналд Тръмп за преместване на посолството на САЩ там не е заплаха за мира, а възможност за постигането на мир. Предстои ново американско мирно предложение, очаквам да го видим, добави Нетаняху. Време е палестинците да признаят Израел със столица Ерусалим, посочи той.

Могерини отбеляза, че посещението на Нетаняху в Брюксел днес е първото за израелски премиер от 22 години насам. По нейните думи това е твърде дълго за партньори и приятели, каквито са ЕС и Израел.

Нетаняху съобщи, че Израел е предотвратил десетки терористични нападения в Европа и е спасил живота на мнозина. Той добави, че към Израел днес се насочват 20% от световните инвестиции в електронната сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Международният трибунал в Хага приключи работа след почти четвърт век
​Международният трибунал в Хага приключи работа след почти четвърт век
Обявяват номинациите за филмовите награди Златен глобус
Обявяват номинациите за филмовите награди "Златен глобус"