НОВИНИ

Израел призова гражданите си да напуснат египетския Синайски полуостров

Израел призова днес гражданите си, които са на почивка на Синайския полуостров в Египет, да напуснат незабавно, тъй като има голяма заплаха от нападения, вдъхновени от "Ислямска държава" и други джихадистки групировки, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
16:06, 27.03.2017
6117
Чете се за: 00:33 мин.
По света
израел призова гражданите напуснат египетския синайски полуостров

Предупреждението беше отправено преди празника Пасха, когато хиляди израелци отиват в Египет на почивка в курортите на брега на Червено море в Синай.

Израелската Дирекция за борба с тероризма заяви, че обявеното първо ниво на тревога означава "много голяма конкретна заплаха".
"Ислямска държава" и тези, които са вдъхновени от нея, са начело на световните джихадистки групировки, които са силно мотивирани да извършват нападения през този период", заяви тя.

"Всички израелци, които в момента са в Синай, би трябвало да се върнат и също така настоятелно съветваме тези, които искат да пътуват за Синай, да не го правят", написа дирекцията.

Ислямистка бунтовническа дейност набира сила на Синайския полуостров, откакто египетската армия свали от власт президента от организацията "Мюсюлмански братя" Мохамед Морси през 2013 година. През последните години бойци извършват смъртоносни презгранични нападения срещу Израел.

Дирекцията за борба с тероризма обнови съществуващи предупреждения за други страни, включително Йордания и Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей ще даде в сряда начало на процедурата по излизане от ЕС
Тереза Мей ще даде в сряда начало на процедурата по излизане от ЕС
Проблемите с преброяването на гласовете в Силистра
Проблемите с преброяването на гласовете в Силистра