НОВИНИ

Израелски град смени името си, за да не бъде бъркан с Назарет

Израелски град, който често е бъркан с известния си съсед Назарет, където според християнските вярвания е израсъл Исус, смени името си с надеждата подобни грешки да бъдат избегнати, пише Агенция Франс прес.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:37, 23.06.2019
Чете се за: 00:28 мин.
Още
израелски град смени името бъркан назарет

Назарет Илит е основан в края на 50-те години на миналия век само на 3 километра от Назарет, като името му трябвало да бъде само временно.

„Временното название станало постоянно и причинило огромни обърквания“, заяви говорителят на местната кметска управа Орна Бухбут, която добави, че всеки градоначалник в 62-годишната история на града е опитвал и се е провалял при промяната на името на населеното място.

Назарет е най-големият арабски град в Израел, като населението му от 75 000 души е почти изцяло мюсюлманско и християнско. Населеното място посреща огромни тълпи от поклонници всяка година дошли да видят мястото, където архангел Михаил е оповестил ма Дева Мария раждането на Исус, и където се предполага че е родния дом на Спасителя.

Ноф Хагалил, с население от около 50 000 души, основно евреи с руски корени, се отличава основно с бързото си разрастване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението по пътя за ГКПП Лесово
Възстановено е движението по пътя за ГКПП "Лесово"
След Игра на тронове – нов вид туризъм в Хърватия
След "Игра на тронове" – нов вид туризъм в Хърватия