НОВИНИ

Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристига в Брюксел

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху пристига днес в Брюксел, където ще разговаря с върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини и с председателя на Европейската Комисия Жан-Клод Юнкер. Нетаняху ще се срещне и с министрите на външните работи от Европейския съюз. Вчера Нетаняху разговаря в Париж с френския президент Емануел Макрон.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
06:43, 11.12.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

В навечерието на двудневната си европейска визита Нетаняху обвини европейските лидери в лицемерие и двойни стандарти. Миналата седмица върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини остро осъди решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Тя заяви, че то би могло да ни върне към мрачни времена. Според Нетаняху Европа е заклеймила решението на Тръмп, но не и палестинските ракетни удари срещу Израел.

Вчера израелският премиер се срещна в Елисейския дворец с президента на Франция Емануел Макрон, който потвърди европейската позиция и разкритикува решението на Доналд Тръмп. Макрон призова Нетаняху да даде шанс на мира и му пожела кураж в преговорите с Палестина.

Днес израелският премиер пристига в Брюксел, където първо ще разговаря с Федераки Могерини, а по-късно ще участва в неформална закуска на министрите на външните работи от Европейския съюз преди техния съвет днес. Очаква се той да има среща и с Жан-Клод Юнкер. Визитата на Нетаняху в Европа беше планира още преди Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите в Румъния продължават
Протестите в Румъния продължават
Шефът на УЕФА Александър Чеферин пристига у нас
Шефът на УЕФА Александър Чеферин пристига у нас