НОВИНИ

Израелският премиер отправи предупреждение към Иран заради Сирия

Активното въвличане на Иран в сирийския конфликт ще промени решението на Израел за ненамеса в ситуацията, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху на Мюнхенската конференция по сигурност.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:03, 18.02.2018
Чете се за: 00:55 мин.
По света
израелският премиер отправи предупреждение иран заради сирия

„Ако Башар Асад допусне проникването на Иран на територията на Сирия, то това ще промени нашата позиция“. Нетаняху подчерта, че Израел ще използва всичките си налични сили, за да попречи на Иран да действа в Сирия.

Бенямин Ненаняху, премиер на Израел: Иранските намерения в Сириея са съвсем ясни. Иран иска да обедини Техеран и Тартус и да създаде една държава. Израел ще сдържа Иран в неговите опити да продължава военни действия в Сирия.

Израелският премиер допълни, че на израелските спецслужби е известно, че „Иран се стреми да създаде свои бази в Сирия.“

;

Докато говореше пред световния форум по сигурността Нетаняху показа парче, за което твърди, че е част от свален ирански безпилотен самолет.

Бенямин Ненаняху, премиер на Израел: Имам послание към тираните в Техеран: не изпробвайте решителността на Израел. “ Докато произнасяше тези думи, той размахваше парче тъмнозелен метал, което той нарече „парче от ирански дрон, или каквото остана от него, след като го свалихме“.

Нетаняху също така призова към незабавна отмяна на т. нар. ядрена сделка с Иран, защото Техеран се държал агресивно,занимава се с обогатяване на уран и с разработване на балистични ракети.

;

В същото време Нетаняху каза, че в някаква степен действията на Иран в Близкия изток в известна степен са допринесли за сближаването на израелците и арабите.

Бенямин Ненаняху, премиер на Израел: Има един положителен фактор – действията на Иран сближиха арабите и израелците, и, вероятно, по такъв начин на нас ще ни се удаде да постигнем мир между израелците и палестинците.

По думите на Нетаняху Иран не е променил своята политика в резултат на санкциите и продължава да бъде „опасен играч“ в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как „Игра на тронове“ предизвика туристически бум
Как „Игра на тронове“ предизвика туристически бум
И тази година има недостиг на работна ръка по морето
И тази година има недостиг на работна ръка по морето