НОВИНИ

Изравнителните сметки за парно ще се коригират само до 5 октомври

Изравнителните сметки за парно тази година ще се коригират единствено до 5 октомври, а не през цялата година както досега. Решението е на Министерството на енергетиката и вече е предадено на топлинните счетоводители. Извънредно изравняване след тази дата няма да се допуска дори и срещу заплащане.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:31, 11.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Всеки топлинен счетоводител има две такси за извънредни годишни отчети на парното. Първата е по-ниска и е между 10 и 25 лева, като тя важи при извънреден отчет преди да е готова окончателната изравнителна сметка. След това се допускаше ново преразпределение на енергията като цената започва от 30 лева и достига до 70 лева в зависимост от броя на апартаментите в блока. Изравнителните сметки тази година ще бъдат включени във фактурите на клиентите през август или септември.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация София": Безспорно е крайно неприятно, когато заради един неотчетен апартамент хората получават изравнителни сметки през октомври и през ноември. Така, че в това отношение е по-добре да се защитят по-голямата част от интересите на клиентите. В крайна сметка всички топлинни счетоводители, включително топлофикация многократно напомняхме и през май и през юни, независимо дали ползват или не парно, да осигурят достъп до жилището си на топлинния счетоводител.

Изравнителните сметки тази година ще бъдат включени във фактурите на клиентите през август или септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват сигнал за насилие над дете в ЦНСТ в Шумен
Разследват сигнал за насилие над дете в ЦНСТ в Шумен
Андреа Ледсъм се отказа от надпреварата за премиерския пост на Великобритания
Андреа Ледсъм се отказа от надпреварата за премиерския пост на Великобритания