НОВИНИ

Изслушаха кандидатите за членове на СЕМ

Комисията по култура и медии в Народното събрание изслуша кандидатите за членове на СЕМ. Предложените от ГЕРБ - Галина Георгиева и от БСП - Ия Петкова-Гурбалова отговаряха на депутатски въпроси, свързани с дейността на медийния регулатор, свободата на словото и образоването на младата аудитория.

Айше Сали
от Айше Сали
20:21, 11.07.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Професионалният път на Галина Георгиева преминава през Нова телевизия, телекомуникациионни компании, както и дружеството за колективно управление на изпълнителски права ПРОФОН.

Ия Петкова-ГУрбалова е директор "Маркетинг и реклама" в НДК. Има опит в продуцирането на културни събития и представянето им чрез медиите. Преподава в Софийския университет.

Галина Георгиева, кандидат за член на СЕМ, кандидат за член на СЕМ: Част от работата на СЕМ, освен надзора, е благоприятното повлияване на медийната среда. Това е и част от желанието ми аз да участвам.
Ия Петкова-Гурбалова: Бих станала член на СЕМ в търсенето на екипност, както между колегите вътре в Съвета, така и другите заинтересовани лица, разбира се, спазването на Закона.

Журналистическата етика и личната отговорност при отразяването на събитията бяха сред акцентите при представянето на Галина Георгиева. Ия Петкова - ГУрбалова предложи целево финансиране на образователното съдържание в медиите, вместо поставянето му в търговски условия. Решението кой да заеме мястото в СЕМ от парламентарната квота ще бъде взето в пленарната зала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди опечалени се събраха за годишнината от клането в Сребреница
Хиляди опечалени се събраха за годишнината от клането в Сребреница
Извънредно положение е въведено след смъртоносната буря на Халкидики
Извънредно положение е въведено след смъртоносната буря на Халкидики