Съветът за електронни медии изслуша днес последните четирима кандидати за поста генерален директор на БНР. В концепциите си за развитие на общественото радио всички кандидати заложиха на по-модерната визия и интернет развиването.

Иво Тороров, бивш програмен директор на радиото се обяви за повече изнесени предавания и активност в социалните медии. Според него бюджетът на БНР е достатъчен, но трябва да се премахнат хонорарите за журналистите за сметка на по-високи заплати.

Другият кандидат Васил Чобанов също подчерта, че трябва да се засили ролята на радиото в социалната мрежа, както и развиването на интернет сайта. Той поиска и проверка на агенцията за финансов контрол и сметната палата за досегашната дейност в медията.

Петър Пунчев изреди част от антикризисните мерки в плана си, за да се пребори със спорното разпределяне на средства и моралното остаряване на радиото. Той планира да направи преглед на всички предавания и програми, както и ще намали състава в медията. Пунчев очаква повече приходи от издателска и концертна дейност.

Бившият генерален директор на БНР Валерий Тодоров заложи на системни проучвания на аудиторията, за да се навакса спадът в слушаемостта, нови младежки програми и повече продажби от музикалния фонд.

Новият генерален директор на БНР трябва да е ясен до 20 май.