Маратонското изслушване на създателя на Фейсбук в Конгреса на Съединените щати продължава. След като вчера Марк Зукърбърг отговаря 5 часа на въпроси в Сената, днес 33-годишният милиардер се изправи пред Камарата на представителите.

OBEKT

Фейсбук срещу Американския Конгрес. Рунд Втори се оказа по-ожесточен от предишния. Създателят на най-голямата социална мрежа в света отговаря на много по-трудни и много по-специфични въпроси. Изслушването в Камарата на представителите започна с поредното извинение Зукърбърг към потребителите.

Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Фейсбук: Нямахме ясна представа за наша отговорност и това беше голяма грешка. Това беше моя грешка и за това съжалявам. Аз започнах Фейсбук, аз го управлявам и аз нося отговорност за това, което се случва.

Конгресмените настояват за по-голям контрол в социалната мрежа. Зукърбърг сподели, че и неговите данни във Фейсбук са били използвани неправомерно. Той призна, че се налагат много промени.

Анна Ешу, член на Камарата на представителите на САЩ: А искате ли да промените бизнес модела на Вашата компания, за да защитите личните данни на потребителите?
Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Фейсбук: Ние направихме и продължаваме да правим много промени.
Анна Ешу, член на Камарата на представителите на САЩ: Питам Ви - искате ли да промените бизнес модела на вашата компания?
Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Фейсбук: Госпожо конгресмен, не разбирам въпроса Ви.

Предавано на живо и гледано от милиони хора - изслушването на Зукърбърг в Конгреса се превърна в зрелищно събитие. Изглежда, че представянето на младия милиардер допада на инвеститорите. За първи път от две години има скок на акциите на Фейсбук, след вчерашното изслушване те поскъпнаха с около 4 и половина процента. А това означава, че компанията е спечелила над 20 милиарда долара. От тях личната печалба на Зукърбърг е 3 милирда долара.

© БТА
Марк Зукърбърг се извини пред Сената

Марк Зукърбърг се извини пред Сената

Главният изпълнителен директор на "Фeйсбук" Марк Зукърбърг поднесе във вторник личните и официалните си извинения пред американския Сенат за допуснати...

© БТА
Марк Зукърбърг даде обяснения пред американския Сенат за скандала "Фейсбук"

Марк Зукърбърг даде обяснения пред американския Сенат за скандала "Фейсбук"

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг даде обяснения пред американския Сенат по скандала с "Кеймбридж АналИтика". Зукърбърг за пореден път се извини н...

© БТА
Започва изслушването на Марк Зукърбърг пред Сената

Започва изслушването на Марк Зукърбърг пред Сената

В този час започва изслушването на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг пред американския Конгрес. Той ще трябва да обясни как и защо компанията "Кей...