Хакери източиха банковата сметка на 29-годишна жена от Русе, която е с увреждания. Парите са за рехабилитацията на Ивелина Димитрова и са дарени за лечението ѝ.

Русе

Преди 12 години Ивелина оцеляла в тежка катастрофа. Оттогава е в инвалидна количка, но надеждата отново да проходи не я напуска. За да осигури средства за лечението си, сама изработва бижута и аксесоари, които продава. Наскоро проверила сметката си и разбрала, че 2 500 лева са източени от картата й. Хиляда от тях са изчезнали само за час, докато успее да подаде сигнал за измамата в банката.

Ивелина Димитрова: Някой ми е разбил паролите и е решил да си напазарува с моите средства, с които плащам за медикаменти, консумативи, за транспорт. Първата транзакция е на 16 април, което ми е странно, защото не съм известена по никакъв начин, нито чрез имейл, нито чрез СМС.

В банката установили, че парите ѝ са похарчени в чуждестранни сайтове, но не могат да бъдат проследени.

Ивелина Димитрова: На всяка една от транзакциите пишеше "пост чужбина", но нямаше посочена държава, което беше странно и за служителите в банката.

С изчезналите средства Ивелина е била планирала да си направи рехабилитация през май в Павел баня. Тя вече е подала жалба в полицията.

Ивелина Димитрова: И се надявам да разкрием извършителя, защото не съм само и единствено аз тази, която е потърпевша.

От банката са обещали да възстановят парите на жената в най-кратък срок, за да може да продължи лечението си.