НОВИНИ

Източните квартали на София ще останат без топла вода след полунощ

Спирането се налага заради ремонт на магистрален топлопровод, който аварира през зимата и остави без парно и топла вода абонатите на ТЕЦ "София Изток".

източните квартали софия останат без топла вода полунощ
bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 29.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Ремонтът ще продължи до 11 септември. От "Топлофикация София" напомнят, че за времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено в месечните съобщения.

От дружеството заявиха в "Денят започва", че абонатите, които ще останат без топла вода, няма да бъдат компенсирани, защото ремонтът е планов и са уведомени в предвидените срокове.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация - София": Топлопреносната мрежа под краката на столичани е близо хиляда километра. Ако сложим една подаваща и една връщаща тръба, стават около 2 хиляди километра. Практически е невъзможно, цялата тази огромна топлопреносна мрежа да бъде ремонтирана за много кратко време, наведнъж всичко. Сами разбирате, че тогава София просто ще бъде блокирана. Така, че ние почти всяка година изпълняваме реконструкции, ремонтни работи на нашите съоръжения. И всъщност тази година, според инвестиционната и ремонтна програма - ние ще ремонтираме около 20 километра. Пет от тях са само в кварталите "Младост."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на Ясен Гюзелев надниква в света на Алиса
Изложба на Ясен Гюзелев надниква в света на Алиса
Петима са загинали при самоубийствения атентат в банка в Кабул
Петима са загинали при самоубийствения атентат в банка в Кабул