НОВИНИ

Извадиха двама оцелели изпод срутената сграда в Камбоджа

Двама мъже бяха извадени живи от развалините на срутената сграда в Камбоджа. Това се случва повече от два дни след инцидента на строителната площадка, убил поне 25 души.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:59, 24.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
извадиха двама оцелели изпод срутената сграда камбоджа

Мъжете бяха издърпани от струпаните останки, дадено им беше вода и бяха предоставени на грижите на спасителите, които бяха загубили надеждата да намерят още оцелели.

Сградата се срути малко преди изгрев слънце в събота. Инцидентът стана в крайбрежния град Сиануквил в югозападната част на Камбоджа, бързо развиващ се туристически район, подпомаган от китайски инвестиции.

Четирима души са задържани във връзка с произшествието, включително собственика на сградата, който е китаец. Зад решетките са още ръководителят на строителната фирма и изпълнителят. Собственикът на земята, върху която се строи сградата също е задържан за разпит.

7-етажната сграда е била почти завършена, когато се е срутила. Това е най-смъртоносния подобен инцидент в Камбоджа през последните години.

Камбоджа, една от най-бедните страни в Югоизточна Азия, има лоши закони за безопасност и защита на труда. Инцидентите са често срещани в строителните обекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестувани са над 17 души в София за трафик на мигранти
Арестувани са над 17 души в София за трафик на мигранти
Евакуираха британския парламент заради опасност от пожар
Евакуираха британския парламент заради опасност от пожар