Извадиха потъналото в река Дунав туристическо корабче. В хода на операцията бяха открити още четири тела. До момента беше потвърдена смъртта на 20 души, почти всички южнокорейски туристи. "Русалка" потъна на 29 май след удар от по-голям кораб.

Десетки хора наблюдаваха операцията по изваждането на останките на "Русалка", в хода на която бяха открити още жертви. Едно от телата е било в капитанската кабина. Жителите на Будапеща описват гледката като шокираща.

Барнабас Калмар, жител на Будапеща: Толкова много хора! Ужасно е!


© БГНЕС

На корабчето е имало 33 южнокорейски туристи и двама унгарци екипаж. Само седем са спасените. Все още има хора в неизвестност.

Януш Кадар, жител на Будапеща: Идвам за първи път тук след трагичния инцидент. Гледах по телевизията за случая и четох вестниците. Аз също съм бил на подобен туристически кораб, особено е чувството, че това можеше да се случи и на нас.

Операцията по изваждането на "Русалка" беше бавна и трудна, заради състоянието на 70-годишния плавателен съд. Подготовката продължи дни и включваше разполагането на плаващ кран. По-рано водолази превързаха корпуса със специални ленти.

Продължава издирването на хора в неизвестност. Предстои полицейски оглед на останките на "Русалка".