НОВИНИ

Известен майстор на акварела гостува във Варна

Известният акварелист от Украйна Игор Мосийчук за първи път открива във Варна своя самостоятелна изложба. Тя е подредена в Галерия “Аспарухово Арт” и може да бъде разгледана до 17-и август.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
16:20, 04.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Игор Мосийчук използва една от най-сложните техники - мокро в мокро и е един от най-добрите майстори в тази област.

Живко Дончев - скулптор и галерист
“И много опасна за начинаещите, защото водата тръгва на където си пожелае. А той я е овладял до такава степен, че може да я контролира, както си иска.”

Творбите на Мосийчук са въздушни и одухотворени. Дълбоките сенки на дърветата, гладките повърхности на езерата, спокойствието на полята успяват да потушат страстите и мнимите бури в душата на човека, твърдят специалистите.

Игор Мосийчук
”Първите ми учители бяха баща ми и природата, до постъпването ми в Художественото училище в Одеса. И през всичките тези години: и в Полиграфическия институт и след това, акварелът беше най-голямата ми любов. Аз съм скулптор, но акварелът взе връх и така досега. Сега съм професор, завеждам катедра за декоративно изкуство, отделям много време за студентите си, но през почивните си дни излизам навън да рисувам. Отново сред природата.”

Откриването на изложбата във Варна беше съпроводено и от майсторски клас, воден от самия художник. Очарован от града, Игор Мосийчук обеща да се върне скоро и да потърси теми за новите си картини край морето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът обнародва промените в НПК
Президентът обнародва промените в НПК
Обвинения за директора на Столичната здравна каса
Обвинения за директора на Столичната здравна каса