49-годишен бизнесмен, занимаващ се с преработка на отпадъци, съпругата му - столичен адвокат и двете им дъщери са загиналите в самолетната катастрофа край Скопие вчера по неофициална информация.

Останките от самолета са открити на 35 км от Скопие в труднодостъпна местност, близо до Солунска глава - най-високият връх в планината Якубица. По информация на местна телевизия машината е била с германски регистрационни табели, а пилотът е притежавал български лиценз за правоспособност.

Самолетът тип "Чесна" е летял от Охрид за София. Час след излитането, пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко по-късно е решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил за силни турболенции. От гражданската въздухоплавателна служба на Северна Македония съобщават, че издирвателната акция е приключила. Очаква се акцията по достигането на самолета да се възобнови в този час.

България е в готовност да изпрати екипи на място. По информация на външно министерство, заради труднодостъпния район, Скопие е поискало помощ от страната ни.

Самолет с българско семейство се разби в Северна Македония, няма оцелели

Самолет с българско семейство се разби в Северна Македония, няма оцелели

Четиричленно българско семейство загина при самолетна катастрофа. Малък самолет, пътуващ от Охрид за София се е разбил край връх Солунска глава в план...