Самоличността на загиналите при вчерашната самолетна катастрофа в Северна Македония вече е известна, след като днес близки на семейството дадоха ДНК проби за анализ. Българските власти са уведомени и са започнали процедура по връщане на телата на загиналите у нас. Окончателните резултати от разследването и причините довели до катастрофата, ще бъдат съобщени след 30 дни.

Българските власти вече са получили резултатите от съдебно-медицинската експертиза. Самоличността на загиналите българи е известна.

Ангел Ангелов, посланик на България в Северна Македония За съжаление, излязоха резултатите от ДНК анализът, с което се потвърждава идентификацията на жертвите на катастрофата. Те са познати на българската общественост. Посолството изразява съболезнования на близките и роднините на семейството.
Роднини на жертвите в самолетната катастрофа в Македония са дали ДНК проби

Роднини на жертвите в самолетната катастрофа в Македония са дали ДНК проби

Продължава разследването на самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загина четиричленно българско семейство. Роднини на жертвите вече са...

Вече е в ход процедура по връщане на телата на загиналите у нас.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Трагедията е огромна и ние търсим по всевъзможен начин да облекчим близките. Държавата ще помогне с всички възможности да се намалят страданията на близките. До сега лично аз и Премиера нашите контакти са с оглед да помогнем при първоначалните действия, които са неотложни и да направим така, че да ускорим процедурите, но трябва да внимаваме да се спазват проецедурите, за да не допуснем някакви грешки.
Правят ДНК профил на близки на загиналото семейство при авиокатастрофата

Правят ДНК профил на близки на загиналото семейство при авиокатастрофата

Близки на загиналото българско семейство при авиокатастрофата ще пътуват до Северна Македония, за да им бъде взет ДНК профил, за да се установи по кат...

Македонският Комитет за бедствия и сериозни инциденти съобщи подробности около разследването, което се очаква да приключи в рамките на 30 дни. Вече е приключил огледът на място, заснети са кадри с дрон и над 400 снимки на разбилия се самолет. Проверява се и качеството на горивото на машината. В разследването са поканени да се включат и експерти от България и Германия.

Пилотът на разбилия се край Скопие самолет е бил изряден

Пилотът на разбилия се край Скопие самолет е бил изряден

Самолетът, който се разби в Северна Македония е излетял в неделя от летище Лесново. Пилотът е имал сериозен опит и е излетял сам. От летището заявиха,...

Продължава и прегледът на всички записи от разговорите между пилота и диспечерската кула. Вече е потвърдено, че той сам е определил маршрута, по който да лети, както и че след като е получил разрешение да кацне извънредно в Скопие, е променил мнението си и е съобщил, че ще продължи към София. Около 15 минути по-късно, частният самолет "Чесна" се е разбил.