НОВИНИ

Известни личности събират средства за детска линейка

Арт фотографии на популярни личности събират средства за кампанията "Да оставим следи", която се провежда за четвърта поредна година. Крайната цел този път е закупуването на първата в България педиатрична линейка с транспортен кувьоз. До този момент са организирани три благотворителни кампании "Да оставим следи", три търга в София и един в Пловдив, като сумата събрана от дарения е над 150 000 лева.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
22:39, 01.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Редица известни българи прегърнаха каузата, която може да промени света на децата към по-добро. Преди 4 години фотографката Велислава Каймаканова - Ножарова и гримьорката Силвия Стойчева решават да снимат хора, места и ситуации така, както те ги виждат. Техният уникален поглед е запечатан във всяка от творбите, подготвени за благотворителния търг на 14 декември.

Велислава Каймаканова - Ножарова - фотограф: Сегашната изложба отразява моето чувство за красота, отразява начина, по който аз виждам фотографията, отразява начина, по който искаме да направим кампанията чрез изкуството.

Общо 38 са подкрепили кампанията тази година. Освен популярни личности и представители на бизнеса пред обектива на Велислава застава и най-младият митрополит у нас - Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

Велислава Каймаканова - Ножарова - фотограф: Най-видимият резултат би бил тази линейка, защото тя ще бъде по улиците на София, ще бъде много цветна, много различна и изобщо няма да бъде като болнично заведение. Мисля че тя ще бъде видимият резултат на нашите усилия.

От благотворителната разпродажба организаторите се надяват да съберат 120 000 лв., за да купят с тях първата детска линейка в България. Със средствата от предишните години, са дарени кувьози за неонатологични отделения в болниците в Карлово, Пловдив, Силистра, Варна, Бургас и София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световноизвестният детски хор Бодра смяна на 70 години
Световноизвестният детски хор "Бодра смяна" на 70 години
В Италия заловиха бос на калабрийската мафия
В Италия заловиха бос на калабрийската мафия