Известни спортисти се обединиха, за да помогнат на бебе с детска церебрална парализа. Те дариха десетки свои вещи, които ще бъдат продадени на благотворителен търг във Фейсбук. Идеята е на журналиста от БНТ Радостин Любомиров.

Ники е чакано дете. Ражда се обаче в тежко състояние в седмия месец. Диагнозата - детска церебрална парализа, има опасност да загуби и зрението си. Нуждае се от ежедневна рехабилитация и лечение.

Радостин Любомиров - журналист: Родителите му водят много тежка битка за неговия живот и по-доброто му съществуване.

В битката за Ники се включва и Радостин. Той се свързва с десетки спортни легенди, за да извоюват заедно една много значима победа.

Радостин Любомиров: Но ми направи впечатление колко много хора откликнаха. Наистина всеки един, с когото разговарях, не каза не. Всеки каза да, разбира се, веднага ще помогна, веднага ще се включа.

Така успява да събере лични вещи на спортистите, които от днес до неделя се продават на търг на Фейсбук страницата на журналиста.

Радостин Любомиров: Имаме книга на Димитър Бербатов с неговия подпис и послание към човека, който ще купи тази книга. Топка на гимнастичката Невяна Владинова, маратонки от 1994 година. С тези маратонки Любо Ганев правеше забивките тогава. Фланелки на всички отбори от професионална футболна лига, в това число футболна топка с подписите на футболистите на мъжкия национален отбор.

Може да наддавате в търга чрез коментар под снимка или на лично съобщение, ако желаете да останете анонимни. След приключването му продадените артикули ще достигнат до победителя чрез куриер срещу наложен платеж. Събраните средства ще помогнат на Ники да проходи. Всеки може да стане част от сбъдването на тази мечта.