Премиерът Бойко Борисов представи на извънреден брифинг в Министерския съвет позицията си по повод липсата на обща декларация след днешния КСНС при президента на Румен Радев на тема корупция.

Очаквайте подробности в централната емисия "По света и у нас"!

Бойко Борисов, премиер на България: Това, което ни се предложи, беше просто един предизборен подарък за госпожа Нинова. Още с влизането си, г-жа Нинова даде тон с това, че се крадат по 10 млрд. на година. Попитах я откъде взе тази цифра и помолих президента да бъде арбитър на една подобна цифра с финансисти - нейните и моите.

Според премиера, "кучето е заровено" в това да има нов закон за КОНПИ и нови лица в Антикорупционната комисия.

Не че ГЕРБ не сме си виновни, не че това не е компромат. Колегите от медиите изнесоха истината и ние, без институциите да са се произнесли, взехме оставки, допълни премиерът относно трусовете във властта след скандала с евтините имоти.

Накрая всички решихме да не излизаме с общо становище, защото това е извънреден съвет, обясни още Борисов.

Много беше добре скрито и не пожелаха изобщо да се говори по темите, свързани с приватизацията, допълни премиерът.

Аз дори държа медиите да си оставят камерите и да си говорим вътре пред тях. Това, което казвам - аз мога да се подпиша, категоричен е Борисов.

Без обща декларация след Консултативния съвет при президента

Без обща декларация след Консултативния съвет при президента

Консултативният съвет за национална сигурност при президента, посветен на борбата с корупцията по високите етажи на властта, приключи без обща деклара...