Полицията разкри убийството на изчезналата преди 9 дни Десислава Стоянова, военослужеща в 61-а Стрямска бригада в Карлово. Това съобщиха от прокуратурата и полицията в Пловдив. Тялото на жената е открито в дома на неин приятел край Сопот. За извършител на престъплението се сочи бившият военен Светослав Каменов.

Пловдив Сопот

Каменов е направил частични самопризнания. Самият той е посочил мястото, където е скрил тялото на Десислава Стоянова. Той е задържан от полицията във врачанското село Зверино, където се укривал през последните дни.

Румен Попов - окръжен прокурор: Задържаният е бивш военнослужещ. Участвал е в три задгранични мисии като рейнджър. В Ирак по първоначалните данни е един от пострадалите в мисията ни в Кербала.

Светослав Каменов е осъждан многократно. От полицията съобщиха, че убитата е дала автомобила си на Каменов, за да го ремонтира. Той обаче го е откарал в автоморга, за да вземе сумата от предаването му. Мотив за престъплението е скандал между Каменов и Десислава за колата, но не се изключват и други версии. Няма данни обаче те да са били в интимни отношения - съобщиха от прокуратурата.

старши комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив: Относно психическото му състояние тепърва ще се установява от експертизите, които ще бъдат назначени по досъдебното производство. Към настоящия момент нямаме данни да е бил настаняван в психиатрично заведение и да е бил лекуван от някакво психиатрично заболяване.

За престъплението бившият военен може да получи до 20 години лишаване от свобода, ако не бъде обвинен по-късно за убийство, извършено с особена жестокост.

Неуредени финансови отношения са вероятният мотив за убийството в Сопот

Неуредени финансови отношения са вероятният мотив за убийството в Сопот

Най-вероятният мотив за убийството в Сопот на 40-годишна военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Карлово е неуредени финансови взаимоотно...