Всички питейни заведения в град Бяла се проверяват, има вече констативни протоколи, ще бъдат издадени и актове. Родители, които не контролират децата си, ще бъдат наказвани с цялата строгост на закона и наредбата за обществения ред. Това заяви кметът на Бяла Димитър Славов. В Бяла днес е втори ден на траур заради нелепата смърт на 18-годишния Алекс, който беше пребит пред дискотека в града на 8 юли и почина осем дни по-късно.

Бяла

"Не е нормално деца, които са пети-шести клас, да обикалят през нощта. Мерки се вземат, но не можем да върнем детето", заяви кметът на Бяла Димитър Славов.

От прокуратурата обясниха, че инцидентът с 18-годишния Алекс е станал около 5.50 часа в центъра на Бяла. Тогава 32-годишният Валентин М. нанася удар с ръка в главата на момчето, което пада и си удря главата в тротоарните плочки. То е прието в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Районният съд в Бяла задържа за постоянно в ареста мъжа. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани протести.

В Бяла и днес, както и вчера, е Ден на траур. Кметът на града обясни, че погребението на момчето ще бъде утре.

Ден на траур в Бяла заради нелепата смърт на 18-годишния Алекс

Ден на траур в Бяла заради нелепата смърт на 18-годишния Алекс

Ден на траур в Бяла в памет на 18-годишния Алекс Ангелов, който беше пребит пред дискотека в Бяла. Заради нелепата му смърт в града е обявен двудневен...

Славов каза, че разследването продължава, но според мнението на хората не може само задържаният да бъде единствен виновник, тъй като нападателите били голяма група.

Кметът обясни, че са били взети предварителни мерки за спазване на обществения ред в града още на 30 юни тази година, когато е била издадена и заповед. Преди седмица е имало и среща, на която са присъствали всички контролни органи. Славов заяви, че ще настоява за увеличение на полицейския състав в Бяла.

Директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов коментира, че ще се извърши пореден анализ на рисковите места в града. Той каза още, че през тази година не е имало сигнали за нарушаване на обществения ред от тази дискотека. По думите му инцидентът не е следствие на продължаващи нарушения, на които не е обръщано внимание. Ще има и засилени мерки от страна на полицията по отношение на питейните заведения в Бяла.