НОВИНИ

​Изясняват причините за инцидента в тунел "Ечемишка"

Продължава разследването на инцидента в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". В неделя греда от лампа се откъсна от тавана на съоръжението и уби на място жена, пътуваща в автомобил през тунела.

​изясняват причините инцидента тунел ечемишка
bnt avatar logo
от БНТ
06:11, 07.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Комисия към агенция "Пътна инфраструктура", в която участват и независими експерти, проверява какви са причините за инцидента и трябва да набележи мерки за обезопасяването на съоръжението. От пътната агенция заявиха, че цялостен ремонт на тунела не е правен повече от 30 години, а едва миналата есен е започнало обновяване, но на съседната тръба.

Проверка на "По света и у нас", установи, че още преди 8 години експертите на пътната агенция отбелязват, че има нужда от спешен ремонт, а ако не бъде извършен, е възможно възникване на серия от произшествия с непредвидими последствия.

През 2009-а е обявена обществена поръчка на стойност 8 млн. лева за авариен ремонт. Кой е спечелил проекта и започнала ли е работа - очакваме отговор от пътната агенция. След инцидента за неопределено време остават затворени пътните участъци "Правец" и "Витинска река" на магистрала "Хемус".

;

Движението за Варна се извърша по стария път през Витиня, а пътуващите към София минават през Ботевград. Товарните автомобили са пренасочени през Искърското дефиле или по магистрала „Тракия", през проходите Ришки и Хаинбоаз - към Северна България. Движението по затворените участъци ще бъде възстановено след пълното обезопасяване на тунела.

;

Кой носи отговорност за нелепия инцидент, отнел живот в тунел "Ечемишка" и какви мерки трябва да се взимат за поддръжката на пътните съоръжения у нас - коментар очаквайте след новините в 7.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще пуснат ли парното до края на деня в София?
Ще пуснат ли парното до края на деня в София?
Официално парти на тенис турнира София оупън
Официално парти на тенис турнира "София оупън"