НОВИНИ

Изясняват причините за смъртта на 17-годишно момиче в столично училище

Линейката не е закъсняла при случая със 17-годишното момиче, което почина снощи в двора на 96-то училище в столичния квартал „Люлин". 11 минути - толкова са били необходими на спешните медици да стигнат до мястото. Съдебно-медицинска експертиза ще определи причината за смъртта. От днес със съучениците на починалата Анаис работи училищният психолог.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:53, 03.04.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Дворът на 96-то училище в София - тук нелепо намира смъртта си 17-годишната Анаис. 19:00 часа - охранителят Димитър Василев е на поста си. Група младежи са се събрали в двора.

Димитър Василев - охранител на 96 СУ ,,Лев Николаевич Толстой": Между 19:30 ч. и 20:00 ч. дойде едно момиче, разтревожено, и каза ,,едно момиче припадна на двора'' - ей тука.

Димитър се отзовава веднага. Заварва младежите да пръскат с вода Анаис в опит да я свестят. Следва обаждане на 112. През това време пристига и майката. И тя се опитва да помогне. 20:09 ч. постъпва сигнал в Бърза помощ. 20:20 ч. - линейката вече е на място.

Катя Сунгарска - връзки с обществеността на Бърза помощ: Тоест на 11-ата минута е на мястото на инцидента. За съжаление екипът заварва момичето починало и съответно такъв е редът - обаждат се на полицията и на оперативно-следствената група, която след това поема.

Анаис учи в Професионалната гимназия по туризъм в Банкя - последна година.

Димитрийка Герасимова - заместник-директор по учебната дейност в ПГ по туризъм "Алеко Константинов", Банкя: Спокойно дете с мотивация към учебния процес, с добро възпитание, общителна и без абсолютно никакви провинения.

Днес в училищния двор беше тихо.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Изразяваме съболезнования на родителите. Екип от психолози ще подпомогне съучениците ѝ.

От сутринта училищният психолог вече работи с децата.

Боряна Николова - училищен психолог в ПГ по туризъм ,,Алеко Константинов", Банкя: Говорим. Просто човешки разговор. Лекичко им се обясняват някои неща за смисъла на живота, за началото, за края...

По случая се извършват разпити, от Софийската районна прокуратура са образували досъдебно производство. Съдебно-медицинска експертиза ще установи причината за смъртта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Нейков:Ще бъде грешка, ако не реaгираме на прогнозата за населението на БАН
Иван Нейков:Ще бъде грешка, ако не реaгираме на прогнозата за населението на БАН
Намалява количеството на електроуредите, които се предават за рециклиране
Намалява количеството на електроуредите, които се предават за рециклиране