НОВИНИ

Иззеха 80 кг. хероин в Студентски град

През последните 48 часа от силовото ведомство са задържали рекордно количество дрога. Снощи в Студенски град са иззети 80 кг. чист хероин.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:57, 03.12.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Спецполицаите са следили престъпната група повече от месец. Петимата мъже са разполагали с богат боен арсенал, който трябвало да продадат в чужбина. Двама от задържаните са служители на оръжеен завод, но от МВР не пожелаха до посочат кой точно. Освен нелегално оръжие, спецполицаите са открили капсул-детонатори, експлозиви, взриватели за гранатомет и гранати.

Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура: "Има данни по това производство за осъществена сделка за взривно вещество преди задържането на тази група. Самото количество взривно вещество е може би едно от най-големите задържани до момента. Може да си представите, че едва ли е ползвано за лов на риба. Може да срути един жилищен блок, да не кажа няколко".
Георги Костов, главен секретар на МВР: "Достатъчно количество да се осъществи един терористичен акт."

През последните 48 часа от МВР са иззели и рекордно количество наркотици. В Бургас в момент на сделка са хванати близо 6 кг. екстази на стойност малко над 40 хил. лв. При акция в Студентски град спецполицаите са открили 80 кг. чист хероин, укрит в багажника на кола. Дрогата е била разпределена в два куфара и е трябвало да се пласира в Западна Европа. Намереното количество е на стойност 2,7 млн. евро., задържани са двама души.

Георги Костов, главен секретар на МВР: "Ако се размеша и стигне до уличния пазар, би могъл да се реализира на двойно по-висока цена".

По данни на МВР през 2016 г. са открити и иззети над половин тон хероин, над половин тон синтетични вещества и над 100 кг кокаин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Труд отново протестираха срещу завода за преработка на биомаса
В село Труд отново протестираха срещу завода за преработка на биомаса
Разбиха канал за трафик на оръжие
Разбиха канал за трафик на оръжие