НОВИНИ

К. Паргов: Общинските съветници на БСП искат отмяна на новата цена на билета

Лидерът на БСП-София и председател на групата на "БСП-Лява България" в Общинския съвет Калоян Паргов каза в предаването "Още от деня", че общинските съветници на БСП не са съгласни с новата цена на билета за градски транспорт в София.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:18, 25.04.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
паргов общинските съветници бсп искат отмяна новата цена билета

Паргов каза, че днес са внесли искане до областния управител Веселин Пенев от група граждани, които считат, че цената на билет за еднократно пътуване от 1.60 лв е нецелесъобразно и са изложили практически и правни обстоятелства за това.

От своя страна областният управител е казал, че още утре ще даде своето становище по това искане за отмяната на решението на Общинския съвет, ако не го направи тогава групата на БСП още на следващат сесия ще внесе доклад за отмяна на решението на столичния общински съвет.

По думите на Паргов скандалът със заместник-кмета на транспорта Любомир Христов е свързан и с цената на билетите, защото Центърът за градска мобилност е възложител на тази поръчка. Паргов благодари на кмета Йорданка Фандъкова, че се е присъединила към искането на оставките на ръководството на Центъра за градска мобилност и днес следобед те са станали факт.

Паргов каза още, че на практика в момента центъра няма ръководство и се очаква в четвъртък да се насрочи конкурс и да се назначи временно ръководство до провеждането на конкурса.

Според Паргов оставката на Христов е закъсняла. Тя показва, до каква степен общинските съветници са били прави в твърденията си, че в транспорта има резерви и не е необходимо да се увеличава толкова драстично цената на билета на 1.60 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови две университетски болници в Пловдив
Нови две университетски болници в Пловдив
Априлски сняг в Европа (ГАЛЕРИЯ)
Априлски сняг в Европа (ГАЛЕРИЯ)