Незаконно заведение на плаж „Кабакум-централен" край Варна работи и е пълно с туристи, въпреки предписанията на Общината да бъде премахнато. Собствениците на обекта обжалват в съда постановленията на местната власт, сега се чака решението на втора инстанция.

Още през пролетта експерти от Община Варна установиха, че на плаж “Кабакум” се изграждат 3 незаконни обекта. Издадени са предписания за премахването им, а собствениците бяха глобени с 5 хиляди лева. Въпреки наложените санкции, два месеца по-късно единият от обектите - заведение за хранене - работи и е сред най-посещаваните.

Николай Няголов, директор на Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”- Община Варна : Към момента на съставянето на актовете е разпоредено на фирмата-концесионер да не извършва никаква търговска дейност. Затова ще бъдат уведомени колегите от район Приморски, защото преписката се води от тях.

Заради неизпълнение на предписанията най-вероятно наемателят на плажа отново ще бъде глобен. Няголов уточни, че през месец май схемата за преместваемите обекти на плаж “Кабакум-централен”, предложена от наемателя, е била одобрена от Министерството на туризма.

Николай Няголов, директор на Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”- Община Варна: Де факто в този промеждутък на време, малко преди да получат договора за концесия, са започнали монтажните дейности.

От Министерството на туризма заявиха, че на същия плаж миналата година са били премахнати 4 незаконни обекта. Тогава “Кабакум-централен” остана без стопанин, заради обжалване на тръжната процедура.